Iasul la inceputul lui decembrie

Fiindcă anul acesta minivacanța de 1 Decembrie a fost, de fapt, o vacanță în toată regula :)), noi (alături de trei sferturi din populația țării) am decis să mergem să ne distrăm și relaxăm departe  de casă.

Și, pentru că îmi doream de foarte mult timp să vizitez Iașul, am decis ca aceasta să fie destinația noastră, pentru cele 4 zile libere.

Deși călătoria spre Iași nu a fost lipsită de peripeții, am ajuns cu bine în Capitala Moldovei, un oraș pe care l-am găsit, la început de decembrie, extrem de rece, dar senin și primitor.

plimbare_iasi-431

Odată ajunși, m-am felicitat pentru alegerea făcută în ceea ce privește cazarea, Hotel Unirea. Foarte, foarte drăguț & cozy, hotelul este amplasat fix în centrul orașului și, de la etajul 8, priveliștea asupra întregului oraș a fost fascinantă.

In plus, restaurantul de la etajul 13 al hotelului a fost aaaabsolut fabulos (priveliște, preparate & servire, totul). Să nu faceți greșeala să-l ratați, în cazul în care veți merge în Iași!

Pe 1 Decembrie, în prima parte a zilei, am urmărit plină de entuziasm, de pe pervazul camerei și cu cafeaua-n brațe, parada militară și onorurile desfășurate chiar în Piața Unirii. Fix în timpul acestora, a început să ningă foarte draguț și cu fulgi mari, ceea ce a facut ca entuziasmul meu să atingă apogeul. 🙂

plimbare_iasi-065

Apoi, m-am bucurat de vizita la Palatul Culturii (un lucru foarte, foarte, frumos pe care cei de aici l-au făcut a fost să ofere, de Ziua Națională, posibilitatea de a vizita gratuit Palatul).

Vă recomand cu căldură să mergeți să vizitați acest loc, care este, pur și simplu, incredibil de frumos! Istoria sa și expozițiile permanente sau periodice, pe care le veți descoperi aici, că vor fascina și îmbogăți sufletul și cultura!

plimbare_iasi-390

plimbare_iasi-382plimbare_iasi-411

plimbare_iasi-414

plimbare_iasi-313Următoarele zile, am fost profund dezamăgită să aflu că frumoasa Bibliotecă Universitară pe care abia așteptam s-o vizitez, dar și Bojdeuca lui Creangă ori Muzeul Mihai Eminescu au fost toate închise, în această perioadă. Îmi doream atât de tare să le vizitez, însă se pare că, spre deosebire de cei de la Palatul Culturii, toți ceilalți au considerat că aceste puncte de interes ar trebui închise în perioada minivanței. Well… un motiv în plus să revin la Iași, cât mai curând (și de data asta mă voi asigura, din timp, că pot vizita și aceste locuri)!

Podoabele și atmosfera de Sărbătoare din Piața Palat, precum și din întreaga zonă dintre Piața Unirii și Palatul Culturii, mi-au făcut ochii să licărească de bucurie și mi-au pus pe chip un zâmbet tâmp, de copil nerăbdător, în așteptarea Sărbătorilor de Iarnă.

plimbare_iasi-338Un oraș frumos, cu o arhitectură fascinantă și oameni calzi și zâmbitori, cu localuri primitoare și mâncare absolut DI-VI-NĂ (să nu ratați restaurantul Podul Verde, nu, nu! yummy!), Iașul a fost o gazdă foarte bună, ce ne-a demonstrat ce înseamnă, cu adevărat, ospitalitatea moldovenească. Chapeau!

© Drepturile și multumirile asupra pozelor îi revin lui Gabi, a cărui muncă o puteți vedea, pe larg, aici

Leave a Reply